Csípős volt az őrölt chili!

Megfűszerezte a tolvajokat a bátor boltos

A rendőrök szerint kockázatos volt a hősködés, de végül bejött, mert amikor a bolti eladót két férfi támadta meg és a bevételt követelték, ő felkapta az első "fegyvert: egy csomag őrölt chilit.

2014.10.30 18:00ma.hu

Először csak egy kaparós sorsjegyet vettek, majd amikor nyertek és a boltos kinyitotta a kasszát, hogy odaadja nekik a pénznyereményt, a két tolvaj kimutatta a foga fehérjét. Egy pillanat alatt előkerült egy pisztoly, miközben azt követelték az eladótól, hogy ne zárja vissza a pénztárgépet, hanem adja oda nekik a napi bevételt. Végül mégis üres kézzel voltak kénytelenek menekülni, mert a boltost a fegyver sem ijesztette meg.

Fotó: freedigitalphotos.net/Paul

A bolt biztonsági kamerája is rögzítette, amint előbb verekedni kezdett a két fickóval, majd visszarohant a pult mögé és felkapta azt, ami az adott pillanatban a leghatásosabb fegyvernek tűnt: egy marék finomra őrölt csípős chilit, majd a rablók szemébe dobta az egészet. A maró élmény hatására a két pénzvadász könnyezve elrohant, az eladónak viszont még arra is volt esze, hogy feljegyezze a menekülők autójának rendszámát, ami alapján a bostoni rendőrségnek nem volt nehéz az egyik elkövető nyomára bukkanni.

A másik gyanúsítottat még mindig keresik, ugyanakkor James T. McIntyre rendőrfőkapitány felhívta a lakosság figyelmét, hogy ha valakire fegyverrel támadnak rá, akkor senkinek sem javasolja, hogy ellenálljon, a végkimenetel ugyanis csak ritkán ilyen szerencsés. "Nagy örömünkre szolgál, hogy senki sem sérült meg komolyan" - jegyezte meg a stonehami rendőrök vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.