Holokauszt-emlékév

Embermentő magyarokról tartanak konferenciát

Megismerni és felismerni - embermentő magyarok üzenete a XXI. századnak címmel kezdődött konferencia a Tom Lantos Intézettel közös szervezésben a Külügyi és Külgazdasági Intézetben, csütörtökön Budapesten.

2014.10.30 11:07MTI

Bíró Anna-Mária, a Tom Lantos Intézet igazgatója kiemelte, a magyar embermentők kivételes emberek, akik a vészkorszak idején szembeszálltak a magyar állam és a megszállók rendelkezéseivel, és váltak ők maguk is potenciális üldözöttekké.

"Az embermentők erkölcsi nagyságát nem tárgyalhatjuk a magyar állam és társadalom holokausztban való felelősségének elismerése nélkül" - tette hozzá. A konferencia hét előadását magyar és nemzetközi szakértők tartják, majd este bemutatják az embermentők portréiból és a hőstettek helyszínén készült felvételekből összeállított fotóinstallációt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.