Zombor

Állami kórházban nem lehet majd magán-egészségügyi ellátást nyújtani

A jövőben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) magánellátást nem fog finanszírozni.

2014.10.29 11:59MTI

A jövőben nem lehet majd állami kórházban magán-egészségügyi szolgáltatást nyújtani - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár egy szerdai, budapesti konferencián.

Zombor Gábor kiemelte, a kormány döntése értelmében teljesen el kell különíteni az állami és magánszolgáltatói tevékenységet az egészségügyben, és a jövőben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) magánellátást nem fog finanszírozni.

Az államtitkár megerősítette, az egészségügy tervezett átalakítása népegészségügyi szemléletű lesz, az alapellátást megerősítik, fontos feladat lesz azon megelőzési programok kiterjesztése és finanszírozása, amelyek a teljes lakosságra vetítve népbetegségnek számítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.