Befejeződött az energetikai korszerűsítés

Kevesebbet költ fűtésre a kardiológiai intézet

Elkészült a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főépületének energetikai korszerűsítése, az intézménynek ezentúl kevesebbet kell költenie fűtésre.

2014.10.29 05:30MTI

Ofner Péter, az intézet főigazgatója a projektzáró ünnepségen elmondta, hogy időszerű volt a több mint 630 millió forintos uniós támogatással megvalósult fejlesztés a 37 éves épületben, amelyet a gyenge szigetelés miatt csak jelentős hőveszteséggel lehetett felfűteni.

A beruházás során hőszigetelték az épület oldalait és a lapostetőt, kicserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették a szellőzőrendszert, valamint új, központi hővisszanyerős légtechnikai rendszert építettek ki - sorolta a főigazgató.

Hozzátette: a kivitelezés tíz-tizenegy hónapja alatt a betegellátás folyamatos volt, műtétet nem kellett elhalasztani a munkálatok miatt.

Beneda Attila egészségügyért felelős helyettes államtitkár a rendezvényen azt mondta, ez a beruházás része annak a 300 milliárd forintos fejlesztésnek, amely révén az ország egészségügyi intézményei megújulnak. Kiemelte, ez a beruházás azért is jelentős, mert az uniós fejlesztési pénzekből a közép-magyarországi régió sokkal kevesebb forráshoz jutott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.