Internetadó

Eltérően értékelték a vasárnapi tüntetést a nemzetbiztonsági bizottság tagjai

A vasárnap este a fővárosban tartott internetadó elleni tüntetésről kapott tájékoztatást kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A testület tagjai eltérően értékelték a zárt ülésen elhangzottakat.

2014.10.28 09:56MTI
MTI Fotó: Marjai János

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke az ülés után újságíróknak azt emelte ki, az szervezők békés demonstrációra készültek, az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban őket nem terheli felelősség. Arra a kérdésre, hogy pártpolitikához köthetők-e az őrizetbe vett emberek, az MSZP-s elnök azt mondta: erre nincs adat.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke ugyanakkor azt hangsúlyozta: "a hat letartóztatott egyértelműen köthető előző tüntetések szervezéséhez, lebonyolításához", s az is egyértelmű, hogy a ők a "liberális baloldalhoz köthető személyek". A képviselő szerint a megmozdulás szervezői "elengedték a tüntetők kezét", elmenekültek a felelősség elől.

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja elhamarkodottnak nevezte a véleménynyilvánításokat, a tüntetés ügyében szerinte további vizsgálatra, bizottsági ülésre van szükség

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.