Szennyezett gázt égettek

"Fáklyázás" keltett riadalmat Szada közelében

Fáklyaként égetik el a magyar-szlovák gázvezetékből egy technológiai folyamat során kiszorított mintegy 200 ezer köbméter szennyezett gázt Szadánál, az előre bejelentett "fáklyázás" sokakban riadalmat keltett.

2014.10.27 19:44MTI

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy munkálatokról a helyi lakosság mellett a katasztrófavédelmet is előre tájékoztatta a Budapesti Bányakapitányság.

Ennek ellenére csaknem száz telefonhívás érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére, miszerint hatalmas tűz van Szada térségében. Nyilván a vezetéktisztításról nem tudó, főként a település mellett futó M3-as autópályán közlekedők rémültek meg a magasra csapó lángcsóvától - tette hozzá a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a szadai kompresszorállomásnál felügyelet mellett végzett tevékenység lényege, hogy a csőhálózatból kiszorítják (kifúvatják), majd meggyújtják a szennyezett gázt.

Az erős hanghatással is járó technológiai folyamat során a katasztrófavédelemnek küldött tájékoztatás szerint körülbelül 200 ezer köbméter gázt égetnek el. A másutt is használt módszer nem ad okot az aggodalomra - mondta Csámpai Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.