Nyelvvizsgabotrány

Lázár elrendelte a nyelvvizsgák felülvizsgálatát

Bűncselekménnyel okozott károkozásnak minősül, ha a bíróság jogerősen megállapította, hogy a közszolgálati tisztviselőt hamis vagy hamisított nyelvvizsgát felhasználva alkalmazták, és ennek alapján állapították meg besorolását, nyelvpótlékát. Ha ez bebizonyosodik, mód van ez utóbbi visszakövetelésére.

2014.10.27 17:54MTI

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elrendelte a nyelvvizsga bizonyítványok teljes körű felülvizsgálatát az irányítása alá tartozó közigazgatási szerveknél - tartalmazza Lázár János egy írásbeli kérdésre adott válasza, amely hétfőn került fel az Országgyűlés honlapjára.

A miniszterhez Szelényi Zsuzsanna, az Együtt-PM politikusa, független országgyűlési képviselő fordult írásbeli kérdéssel, "Következmények nélkül hagyja-e a kormány a nyelvvizsgabotrányt?"- címmel.

Lázár János válaszában azt írta: a kabinet mindent megtesz az ilyen botrányos ügyek visszaszorítására és felderítésére. Közölte azt is: bűncselekménnyel okozott károkozásnak minősül, ha a bíróság jogerősen megállapította, hogy a közszolgálati tisztviselőt hamis vagy hamisított nyelvvizsgát felhasználva alkalmazták, és ennek alapján állapították meg besorolását, nyelvpótlékát. Ha ez bebizonyosodik, mód van ez utóbbi visszakövetelésére.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője szeptember elején közölte: több mint ezer gyanúsítottal szemben zárult le a nyomozás a vesztegetéssel megszerzett nyelvvizsgák ügyében Pest megyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.