József Nádor tér

Betöltik az Andrássy utat az internetadó ellen tüntetők - élő videó!

"Remélem sokaknak leesik, hogy ez nem a netről szól. Rengetegen vagyunk, megyünk át a Fidesz székházhoz régi billentyűzetet kötözni a kerítésre."

2014.10.26 18:22ma.hu

Legfrissebb híreink a témában!

Ön szerint összecsapnak a tüntetőkkel a rendőrök? >>>

Az internetadó bevezetése ellen tiltakoznak este hat órától a József Nádor téren. A Facebookon meghirdetett eseményre a közösségi oldalon 39 ezer ember jelezte részvételét.

Az eseményt meghirdető - és azt a rendőrségnél hivatalosan is lejelentő - Gulyás Balázs az Origónak úgy nyilatkozott, hogy a facebookos előkészületek nyomán legalább néhány ezer ember részvételére számít.

Bár pontos becslésekbe nem bocsátkozott, Gulyás kiemelte, hogy tudomása szerint semmilyen korábbi, Facebookon meghirdetett tiltakozáson való részvételre nem jelezték ilyen sokan a részvételüket virtuálisan.

MTI Fotó: Marjai János

Megtelt a tér tiltakozókkal. "Viktor, ma csak az órát állítottuk vissza, nem az évszázadot" - skandálja a tömeg. Gulyás Balázs szerint a miniszterelnök digitális analfabéta. "Mondjon le!" - kiabálják a tüntetők az origo tudósítása szerint (az MTI még gyorshírt sem publikált az eseményről).

Élő adásban kötöttek bele a HírTV riporterébe



Gulyás Balázsnak két kérése van a tömeghez: ne használjon senki pártjelvényeket és senki se takarja el az arcát. Mindenki arra kért a rendezvény főszervezője, hogy mutassa fel az okostelefont. A Hősök terén egy drón figyelte a tömeget - jelezte a ma.hu tudósítója.

Fotó: ma.hu/D.I.

A tömeg azt skandálja, hogy "nem hagyjuk" és "Orbán, takarodj!". A szónok azt követeli, hogy 24 órán belül töröljék el a tervezetet. "Induljunk a fehér molinó után! Töltsük be az Andrássy utat, mutassuk meg, hogy mi vagyunk a csendes tömeg. Induljunk a fehér molinó után!" - ócska eszközökkel szándékoznak "megajándékozni" a Fidesz-székházat.

A tüntetés eseményeit élőben követheti itt vagy ezen a linken: http://www.ustream.tv/channel/netadotuntetes, mobilról inkább a Ustream mobil appot javasoljuk.

Viszonylag csendben vonul a tömeg a Terror háza előtt, időnként azonban végighullámzik a menetoszlopon egy-egy "Orbán, takarodj!", "Mondjon le!", "Nem hagyjuk!". Néha a "Ruszkik, haza!" is felhangzik. Egyesek forralt bor isznak, mások sörrel enyhítik a szomjukat. Egy srác egy gurulós utazóbőröndben cipeli magával régi PC-jének maradványait.
Az Index újabb rigmusokat gyűjtött:
Vida Ildi, gyere haza!
Orbán Viktor, hol vannak a NAV-os csajok?
Ki nem ugrál, adót fizet, hejj, hejj!
"Szabad ország, szabad internet" és "diktátor" - ezek a tiltakozók legkedveltebb rigmusai. A több ezer fős menet eleje most érkezik meg a Hősök terére - ezt már az Origo írja.

MTI Fotó: Marjai János


20:10

Valami nagyot durrant, de a résztvevők nem tudják beazonosítani, mi lehetett az. Sokak szerint lövés dördülhetett el. EU-s zászlókat lobogtatnak, és közben azt kiabálják a tüntetők, hogy "Európa" illetve "Hazaárulók". A Lendvay utcában többszázan vannak, a Fidesz-székház ablakait folyamatosan törik be, redőnyöket feszítettek fel. Újabb, de tompább dörrenéstől riadt meg a tömeg. Rendőri intézkedést nem nagyon látni, talán a tömegtől. Kezd tömegpánik kialakulni.

Guy Fawkes sem akar internetadót fizetni - Fotó: ma.hu/D.I.


20:25

Rohamrendőrökről szólnak a legfrissebb kommentek és bejelentkezések. "Mocskos tolvajok" illetve "Fidesz-maffia" - skandálja a tömeg.

20:35

A rendőrség ismét felszólította a Fidesz-székháznál tüntetőket, hogy hagyják el a helyszínt. (A "hivatalos" tüntetésnek nagyjából 8-kor vége volt.) Állítólag az Állatkert felől érkeznek rohamrendőrök a Lendvay utcához, folyamatosan.

Fotó: screenshot


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.