Vasúton

HM: litvániai hadgyakorlatra szállítanak technikai eszközöket

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár egy százada november 1-jétől részt vesz az Iron Sword 2014 elnevezésű hadgyakorlaton Litvániában, a technikai eszközöket péntek este vasúton szállítják Hajdúhadházról a helyszínre.

2014.10.24 18:44MTI

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint harcjárműveket, tehergépjárműveket, személyautókat és konténereket szállítanak vasúton Litvániába.

A technikai eszközök a hajnali órákban hagyják el a határt, majd Csehországon és Lengyelországon keresztül érkeznek meg a nemzetközi gyakorlat helyszínére.

A HM közleménye emlékeztetett rá: Hende Csaba honvédelmi miniszter a szeptemberi walesi NATO csúcstalálkozó után jelentette be, hogy Magyarország a megerősítő intézkedések keretében részt vesz a térségben tartott hadgyakorlatokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.