Hűtlen kezelés

Vádat emeltek a Somogy Megyei Bíróság volt vezetője ellen

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya a Somogy Megyei Bíróság volt vezetője ellen hűtlen kezelés bűntette miatt.

2014.10.24 18:27MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Simon Richárd, a főügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy a vádiratot, az illetékességi szabályok szerint, a Kaposvári Törvényszéknek nyújtották be szeptember 26-án.

A vádirat szerint Somogy Megyei Bíróság, majd a Kaposvári Törvényszék volt elnöke, Ujkéry Csaba kilenc éven át a bírósággal fizettette vitorlásának fonyódi kikötőbérletét.

Az ügyészség 2013 decemberében indított nyomozást, azután, hogy Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt. Ujkéry Csaba 2012-ben azt közölte, hogy a gyakorlatot az OBH jogelődje, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, illetve az Állami Számvevőszék és az adóhatóság is ismerte, ám nem kifogásolták.

A volt bírósági elnök hajójának bérleti díját 2003 és 2012 között azzal az indokkal fizettette ki a bírósággal, hogy az intézmény hatszobás fonyódi üdülőjének vendégei használhatták vitorlását. Ujkéry Csaba 2012 júniusában ment nyugdíjba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.