Önkormányzat 2014

Nem kell megismételni a zuglói polgármester-választást

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást.

2014.10.22 19:22MTI

A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság (hvb) ezzel ellentétes határozatát.

Az FVB ezt egyrészt azzal indokolta, hogy a kifogástevő a hvb-től korábban nem is kérte a polgármester-választás megismétlését, valamint azzal, hogy a képviselő-választás megsemmisítését és megismétlését nem megalapozott bizonyítékok alapján kérték.

Karácsony Gergely, az Együtt-PM zuglói polgármesterjelöltje a hvb pénteki döntése miatt nem kapta meg eddig a polgármesteri kinevezéséről szóló dokumentumot a XIV. kerületi jegyzőtől. Az FVB határozata nem jogerős, három napig a Fővárosi Ítélőtáblához lehet fordulni felülvizsgálati kérelemmel az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.