De teljesen nem lehet kizárni

Agyhártyagyulladás Szentgotthárdon - nem számít újabb megbetegedésre az ÁNTSZ

Teljesen ugyan továbbra sem lehet kizárni, de az ÁNTSZ szakemberei nem számítanak a fertőzés terjedésére azután, hogy szombaton egy óvodás kislány agyhártyagyulladás miatt meghalt Szentgotthárdon.

2014.10.22 15:15MTI
freedigitalphotos.net/akeeris

Stánitz Éva Vas megyei tiszti főorvos az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: minden érintett, aki a kislánnyal érintkezésbe kerülhetett, megkapta a szükséges antibiotikumot, amivel a további bakteriális eredetű fertőződés és annak következményei megelőzhetők.

Munkatársaik továbbra is a helyszínen vannak és a háziorvosok is fokozottan ügyelnek, de újabb megbetegedés nem történt, és előfordulásának napról-napra kisebb az esélye.

Szólt arról is, hogy az óvodába járó gyermekek szüleinek hétfőn átadott tájékoztatásban egy elírás miatt a betegséget hibásan nevezték "járványos agyvelőgyulladásnak".

Szavai szerint a laboratóriumi vizsgálatok azt igazolták, hogy a bakteriális eredetű fertőzést a meningococcus B szeotípusa (Neisseria meningitidis), a fertőző agyhártyagyulladás kórokozója,okozta.

Megerősítette: a kislány esetében, a gyermek egyéni érzékenysége is nagymértékben hozzájárult a betegség rendkívül gyors lefolyáshoz és tragikus következményéhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.