Napirend előtt

Elhunyt képviselőkre emlékeztek az Országgyűlésben

A múlt héten elhunyt Veér Miklós egykori szocialista és Pichler Imre volt fideszes országgyűlési képviselőre emlékeztek hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

2014.10.20 15:15MTI

Kövér László házelnök elmondta, Veér Miklós az 1994-es országgyűlési választáson Zala megye 3. számú egyéni választókerületében, Keszthelyen szerzett mandátumot.

Az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, az ellenőrzési albizottság elnöke volt. Az MSZP-frakcióban is ezen a területen dolgozott - emlékezett az Országgyűlés elnöke. Kövér László szavai szerint Veér Miklós szűkebb lakókörnyezetében sokat tett azért, hogy műemléki terület legyen Keszthely történelmi városközpontja.

A házelnök a plénum előtt közölte, Pichler Imre vasárnap tragikus baleset következtében hunyt el. Hozzátette: Pichler Imre a 2002-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett az MDF színeiben, Baranya megye 7. számú választókerületében, Szigetváron.

Képviselőként az oktatási és tudományos, valamint a szociális és családügyi bizottság tagja volt - ismertette. Kövér László elmondta, a politikus 2004 novemberében kivált az MDF-frakcióból, majd 2005 májusától a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjában folytatta munkáját.

A 2010-es országgyűlési választáson ismét egyéni választókerületben szerzett mandátumot. Tanárként, iskolaigazgatóként nemzedékek sorát tanította - idézte fel a házelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.