Egy-ház

Snell György az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye új segédpüspöke

Ferenc pápa Snell Györgyöt hétfőn az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki és a pudenzianai címzetes püspöki címet adományozta neki.

2014.10.20 14:28MTI

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának közleménye szerint Snell György 1949. március 8-án született Kiskirályságon. Felsőfokú tanulmányait a Központi Szemináriumban és az Egri Érseki Papnevelő Intézetben végezte. 1972-ben szentelték pappá Egerben a Váci Egyházmegye szolgálatára, majd 1993-ban, a magyarországi egyházmegyék határainak átrendezése után a Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében munkálkodott.

Korábban Rákoskeresztúron és Rákosligeten volt plébános, illetve a rákosi esperesi kerület espereseként szolgált. 2003-tól látja el az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának igazgatói tisztségét.

Snell György 2008. augusztus 1-je óta a budapesti Szent István-bazilika plébánosa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.