EMMI közlemény

A fogyatékkal élő emberek számíthatnak a kormányra

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága Szekeres Pálnak, a tárca miniszteri biztosának a Rehab Critival Mass rendezvényén vasárnap elmondott beszédét idézi.

2014.10.19 18:55MTI
MTI Fotó: Marjai János

Közleményükben azt írták: a kormány a jövőben is fokozott figyelmet fordít az akadálymentesítésre és annak kötelezővé tételére. "Nem pusztán az épületek és a közterek, hanem a közszolgáltatások hozzáférhetővé tétele is alapvető cél", ezért a 2014 és 2020 közötti időszakban az Új Széchenyi Terv keretében további projektek indítását tervezik, hatmilliárd forintos keretösszeggel - írták.

A kormányzat támogat minden olyan kezdeményezést, amely az akadálymentesítést szolgálja, és amely közelebb hozza az embereket ahhoz, hogy teljes életet éljenek az élet minden területén - hangsúlyozták.

Az államtitkárság a fogyatékosságügy területén a korábbinál intenzívebb párbeszédre törekszik a szakmai szervezetekkel, a civil szervezetekkel, a működtetőkkel és az érintettek képviselőivel egyaránt. A szakpolitika szintjén is folyamatos egyeztetések lesznek annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők minél jobb szolgáltatásokat tudjanak elérni - írták.

A fogyatékossággal élő, valamint a velük szolidáris, őket segítő emberek tartanak együtt felvonulást és pikniket vasárnap Budapesten, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a problémákra, amelyek megnehezítik a mindennapjaikat.

A kerékpáros mozgalom mintájára "RehabCritical Mass"-nek nevezett civil mozgalom - Facebook-oldala szerint - mentes minden politikai szándéktól, célja pedig az, hogy javítson a különböző fogyatékossággal élő emberek, köztük mozgássérültek, siketek és vakok életminőségén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.