Uniós támogatás

184 millióból javítják az ivóvíz minőségét Bakházán és Háromfán

Uniós támogatással 184 millió forintból javítják az ivóvíz minőségét a Somogy megyei Bakházán és Háromfán. A most indult fejlesztés révén a két egymással szomszédos településen közel ezer ember juthat egészséges ivóvízhez.

2014.10.18 09:13MTI
freedigitalphotos.net/winnond

Az Európai Unió és a központi költségvetés 165 millió forint támogatással, a belügyi tárca pedig az önerő biztosításával segíti a program megvalósítását, így a lakosság számára nem jelent anyagi terhet a fejlesztés - tájékoztatta az Ivóvízprogram Információs Központ projektkommunikációért felelős munkatársa az MTI-t.

Izményi Éva közölte: az ivóvíz minőségét javító fejlesztésre azért van szükség, mert a víz arzén-, vas-, ammónium- és mangántartalma magasabb a határértéknél. A beruházás részeként bővítik és korszerűsítik a meglévő kezelőépületet, a vízellátás biztosítása érdekében fúrnak egy tartalék kutat, a meglévő kút szivattyúját kicserélik, a kútfejaknát átépítik.

Egy új, 20 köbméteres vasiszap ülepítőt is építenek, a korábbi tisztavíz medencét pedig felújítják. Átalakítják és bővítik a villamosberendezéseket, átépítik a meglévő hálózaton található 13 csomópontot, a tűzcsapokat kicserélik, továbbá a két településen összesen több mint 14 kilométer hosszan átmossák a hálózatot.

A 2015. őszére elkészülő beruházás kivitelezője a közbeszerzési eljárásban nyertes Aquaprofit - Szabadics Konzorcium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.