Valóságos arzenált találtak nála

2 évet kapott a piliscsabai fegyvergyűjtő

Két év börtönbüntetést rótt a Budakörnyéki Járásbíróság arra a piliscsabai férfira, akinél valóságos fegyverarzenált foglaltak le tavaly októberben.

2014.10.15 18:37Havariapress

A 46 éves férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek a bíróság, ezért 2 év börtönbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A tényállás szerint a vádlott évek óta szerzett be és tartott piliscsabai otthonában lőfegyvereket és lőszereket. A nyomozó hatóság 2013. október 17-én fogta el a 46 éves férfit, akinek a tartózkodási helyén megtartott házkutatás során a nyomozók lőfegyvereket, valamint közel ezer darab lőszert találtak és foglaltak le.

A vádlott régóta gyűjt fegyvereket és lőszereket, több fegyver tartására engedéllyel is rendelkezik, teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy az általa folyamatosan megszerzett és tartott lőfegyverek és lőszerek magánszemély általi megszerzéséhez és tartásához hatóság által kiadott engedély szükséges.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 napon belül dönt, hogy él-e fellebbezéssel az ítélet ellen, a vádlott és védője tudomásul vették a bíróság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.