MÁV-Start

Változik a vasúti közlekedési rend október 23-a miatt

A nemzeti ünnep és az ahhoz kapcsolódó munkanap-áthelyezés miatt októberben több napon módosul a vasúti közlekedés rendje.

2014.10.14 10:52ma.hu

A MÁV-START Zrt. fokozott figyelmet fordít arra, hogy a vonatok az ünnepnapon és a hosszú hétvége alatt is az utasforgalom várható alakulásának megfelelően közlekedjenek.

Október 17-én, pénteken munkanapi (nem pénteki) menetrend lesz érvényben.
18-án, szombaton pénteki közlekedési rend szerint járnak a vonatok (aznap munkanap lesz október 24-e 22-én, szerdán ugyancsak pénteki menetrenddel számolhatnak az utazók.
23-án, csütörtökön a szombati közlekedési rend érvényes.
24-én, pénteken és 25-én, szombaton ünnepnapi menetrend szerint közlekedhetnek az utasok.
A vasárnapok menetrendjét a változások nem érintik.

A vasúttársaság – a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében – a tapasztalatok alapján az októberi hosszú hétvégére javasolja az utasoknak a menetjegyek, pót- és helyjegyek elővételi megváltását vagy az internetes jegyértékesítés igénybevételét a www.mav-start.hu oldalon keresztül.

Az érintett napokon a várhatóan megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálása érdekében az összes rendelkezésre álló, üzemképes járművét közlekedteti a vasúttársaság, ahol a peronok hossza megengedi, ott egy vagy több kocsival megerősítve a szerelvényeket.

Az ünnepi közlekedési rend változásairól – a honlap mellett – érdemes tájékozódni a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.