Benzinkutat, boltot raboltak ki

Jogerősen elítélték a fiatal rablókat

Jogerősen végrehajtandó, illetve felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla szerdán több fiatalt, akik 2009 decemberében kiraboltak egy fővárosi benzinkutat, illetve egy élelmiszerüzletet.

2014.10.01 15:58MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A Szegedi Ítélőtábla az ügyben - kirendelés folytán - eljáró bírái a bűncselekményekhez tippet adó, jelenleg 45 éves gyáli férfit öt év börtönbüntetésre ítélték, az elkövetéskor már 19 éves vádlott pedig négy év börtönt kapott.

A hét vádlott közül öten 2009. december 18-án este együtt szórakoztak Budapesten. Hajnali két óra körül felvetődött, hogy "pénz kéne csinálni". A gyáli férfi egy Üllői úti Mol-benzinkutat ajánlott.

Előbb terepszemlét tartottak, majd ketten az arcukat sállal és kapucnival eltakarva bementek a benzinkúti shopba, egyikük egy pisztolyt vagy annak utánzatát az eladóra szegezte, és pénzt, valamint cigarettát követelt tőle.

A rablók 75 ezer forintot és 7500 forintnyi dohányárut vittek el. Öt vádlott december 23-án is találkozott, és amikor kiderült, hogy valamennyien pénzszűkében vannak, akkor a gyáli férfi tanácsára egy XX. kerületi élelmiszerüzlet kirablása mellett döntöttek.

A terepszemle után a boltba is ketten mentek be, egy pisztolyutánzatot szegeztek az eladóra, ő átadta nekik a kassza tartalmát, 25 500 forintot. Az utcán lesben álló gyáli férfit és az egyik fiatalt a rendőrök már menekülés közben, a bolt közelében elfogták, és később a többieket is letartóztatták.

A táblabíróság döntésével a felnőtt korú vádlottak esetében súlyosította az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetéseket, egy fiatalkorú vádlott esetében próbaidőre felfüggesztette a szabadságvesztés végrehajtását, másikuknál pedig csökkentette a próbaidő tartamát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.