Árvíz

Elvégezték a Principális-csatorna medertisztítását

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság elvégezte a Principális-csatorna nagykanizsai szakaszán a Zala Megyei Védelmi Bizottság (ZMVB) által egy hete elrendelt azonnali medertisztítást.

2014.10.01 22:30MTI

Rigó Csaba kormánymegbízott, a bizottság elnöke szerdán tájékoztatta arról az MTI-t, hogy a nagykanizsai Pivári utca déli végétől a bajcsai vasúti hídig terjedő szakaszon befejeződtek a legszükségesebb munkálatok. A katasztrófavédelem útmutatása alapján az önkormányzati VIA Kanizsa Zrt. munkatársai tovább dolgoznak a belvíz elvezetésén.

A ZMVB elnöke szeptember 23-án rendelte el a Principális-csatorna egyes szakaszainak azonnali medertisztítását a heteken át tartó esőzések és a rekordot döntő vízállások következményeként, a víz áramlásának növelése érdekében.

A Principálison az utóbbi napok kedvező időjárása következtében a tetőzés óta közel 70 centimétert apadt a víz szintje, ami jelenleg 203 centiméteren áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.