Nem tudott aludni a picitől

15 évet kapott a csecsemőgyilkos kaposvári apa

Az apja azért bántotta és fojtogatta a csecsemőt, mert sírásával zavarta a nyugalmát, nem tudott tőle aludni. A gyermek a koponya- és agysérüléseibe, valamint légzési elégtelenségbe halt bele.

2014.09.30 15:48MTI
freedigitalphotos.net/franky242

Tizenöt év fegyházra ítélte nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék kedden azt a 23 éves helybéli férfit, aki tavaly novemberben megverte és megfojtotta öt hónapos kislányát - közölte a törvényszék sajtóirodája az MTI-vel.

A kislány - a család második gyermeke - a születése után nevelőszülőkhöz került, ugyanis a gyámhatóság alkalmatlannak tartotta szüleit és életkörülményeiket az újabb gyermek nevelésére. A kicsi négy hónapos korában került vissza a szüleihez.

Az apja azért bántotta és fojtogatta a csecsemőt, mert sírásával zavarta a nyugalmát, nem tudott tőle aludni. A gyermek a koponya- és agysérüléseibe, valamint légzési elégtelenségbe halt bele. Azt, hogy nem lélegzik, az anyja vette észre.

Felébresztette az apát, majd hívták a mentőket, de ők sem tudtak segíteni. A vádlott a bíróságon visszavonta a rendőrségen tett beismerő vallomását, a szakértők véleménye szerint azonban a gyermeket úgy bántalmazhatták, ahogy a férfi a rendőrségen elmondta.

Annak is voltak jelei, hogy a csecsemőt korábban is megverték. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így jogerős ítéletet a Pécsi Ítélőtábla hoz majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.