BKK-kép

Az első kapavágás a budai fonódó villamoshálózaton

Idén ősszel megkezdődik a Főváros és a BKK egyik kiemelt közlekedésfejlesztési beruházásának, a budai fonódó villamoshálózat építése - a sajtótájékoztatón jelképesen elindították a munkálatokat.

2014.09.30 07:47ma.hu
Fotó: Facebook/BKK

A fejlesztés célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak ismét egységes hálózatot alkossanak, ezáltal új, átszállásmentes kapcsolat jöjjön létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között.

A projekt szerint a 17-es villamos egyesül három budai járattal (a 19-es, a 41-es és a 61-es villamosvonalakkal), tehát észak–déli irányban egész Budát átszelő vonalak jönnek létre.

Óbudáról átszállásmentes, kötöttpályás kapcsolat épül a Batthyány tér, a Széll Kálmán tér, a BAH-csomópont, a Móricz Zsigmond körtér, Albertfalva, valamint Kelenföld felé.

A rekonstrukcióhoz kapcsolódva átépül a Széll Kálmán tér vágányhálózata is. A budai fonódó villamoshálózatra új, alacsonypadlós, légkondicionált CAF villamosok érkeznek a jövőben.

A kivitelezés már idén ősszel elindul, de a legjelentősebb forgalomkorlátozással járó munkákat 2015 tavaszán és nyarán végezzük majd.

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere is, jelen volt Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, valamint Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója - írta a Budapesti Közlekedési Központ közösségi oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.