Tilalom az előadókkal szemben

Pintér betiltotta a Budapestre tervezett fajvédő konferenciát

Pintér Sándor belügyminiszter betiltotta az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciáját, és utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy kezdeményezze beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését a tanácskozás előadóival szemben.

2014.09.29 17:48MTI

A Belügyminisztérium (BM) közleménye szerint a belügyminiszter megállapította, hogy a nyíltan rasszista ideológiai alapokon álló szervezet tervezett konferenciájának előadói a fajelmélet hirdetői, véleménynyilvánításuk az alaptörvénybe ütközik, ezért a konferenciát betiltja.

Pintér Sándor arra utasította Papp Károly országos rendőrfőkapitányt, hogy a rendezvényt minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg, és kezdeményezze a konferencia "közismerten rasszista nézeteket terjesztő előadóival szemben" a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.