Turizmus Világnapja

Józsefváros lett a legvirágosabb budapesti kerület

A legvirágosabb budapesti kerület díját Józsefváros kapta, különdíjjal pedig Újbudát és Kispestet jutalmazták a turizmus világnapján, szombaton megrendezett Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny budapesti díjkiosztó ünnepségén

2014.09.27 21:30MTI
Fotó: YouTube/JÓZSEFVÁROS NYOLCAS CSATORNA

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. közleménye idézi Faragó Pétert, az MT Zrt. vezérigazgatóját, aki a díjkiosztón elmondta: Budapest jelentősége és vezető szerepe Magyarország turizmusában megkérdőjelezhetetlen - tavaly 7,8 millió vendégéjszakát töltöttek el a fővárosban -, így kézenfekvő, hogy a budapesti kerületek díjkiosztó ünnepségét a turizmus világnapjának megünnepelésével kössék össze.

"A verseny révén sokat tehetünk azért, hogy az ide látogató érezze: ő a mi vendégünk, szívesen látjuk, és mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk, ezt segíti elő a rendezett településkép, a virágos városközpont, a tiszta utcák és közterek, takaros magánkertek" - fogalmazott a vezérigazgató.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a közlemény szerint hangsúlyozta: a verseny a zöld gondolat és életszemlélet mellett kézzelfogható, számszerű eredményekkel is bír, hiszen élőmunka-igénye viszonylag magas, így hozzájárul a munkahelyteremtéshez és -megtartáshoz is, ami a magyar kormány és tárca egyik fő célkitűzése.

A verseny országos díjkiosztó ünnepsége november első hetében lesz, ahol a díjazott budapesti kerületek szintén szerepelnek majd.

Az idén 12 budapesti kerület nevezett a versenybe, a díjakat Szentes Tamás, Budapest főpolgármester-helyettese adta át a kerületek polgármestereinek: Kocsis Máténak, Hoffmann Tamásnak és Gajda Péternek.

Az MT Zrt. közleménye kiemeli: Józsefvárosban az elmúlt években összesen 30 hektárnyi közterületi zöldfelületet újítottak fel, köztük a 32-esek terét, a Muzsikus cigányok parkját, vagy a Teleki teret, a VIII. kerületi intézmények figyelmet fordítanak a környezettudatos nevelésre is. Józsefváros a "nyócker" imázsával leszámolva, tiszta, átlátható, élhető kerületet alakított ki rengeteg munkával és lelkesedéssel.

A Virágos Magyarországért verseny 20 éves múltra tekint vissza, az ország legsikeresebb környezetszépítő versenye, amelyet a MT Zrt. saját projektjeként kezel, biztosítva hozzá a jogi, szervezeti és finanszírozási kereteket. A versenyt Magyarország miniszterelnöke, minisztériumai, valamint az Országgyűlés több bizottsága és számos civil szervezet is támogatja.

Évente közel 300 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során a különböző, lélekszám szerint elkülönített kategóriákban megválasztják a legvirágosabb magyar városokat, falvakat és fővárosi kerületeket. A verseny fődíja az ország képviselete a következő évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) két település számára.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.