Három év

Közfoglalkoztatási kiállítás nyílik Miskolcon

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a közfoglalkoztatás meghatározó, erre 2011 és 2014 között 36,5 milliárd forintot költöttek, csaknem 81 ezren jutottak munkához.

2014.09.26 08:44MTI
Forrás: youtube.com

A három éve bevezetett közfoglalkoztatásra fókuszál az a kiállítás, amely ma nyílik Miskolcon, a rendezvény első alkalommal kínál lehetőséget a megye járásainak, településeinek arra, hogy bemutassák a kistérségi Startmunka mintaprogramok keretében előállított termékeiket, az elért eredményeket.

Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője az MTI-nek azt mondta: a nemzeti közfoglalkoztatási program legfontosabb célja, hogy minél több, munkára képes és kész aktív korú, szociálisan rászoruló embernek biztosítson munkát.

A politikus szerint fontos, hogy a munka világába visszavezetett emberek mielőbb találjanak állást az elsődleges munkaerőpiacon, vagy szociális szövetkezetet alakítva idővel önálló tevékenységet végezzenek.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a közfoglalkoztatás meghatározó, erre 2011 és 2014 között 36,5 milliárd forintot költöttek, csaknem 81 ezren jutottak munkához. A térségben a közfoglalkoztatásnak meghatározó szerepe van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.