Önkormányzat 2014

Tarlós: a városvezetés elsősorban problémamegoldás

A városvezető csütörtökön a BKV finanszírozásának hosszú távú megoldását, a 3-as metró felújítási forrásainak, valamint a fővárosi cégek működési feltételinek garantálását nevezte alapfeltételnek ahhoz, hogy biztosan folytassa munkáját.

2014.09.25 16:32MTI
Fotó: Facebook/Tarlós István

Elsősorban problémamegoldásnak nevezte a városvezetői munkát Tarlós István főpolgármester csütörtökön a Figyelő aznap megjelent számában.

Tarlós István egy más témájú csütörtöki rendezvényen újságíróknak ezzel összefüggésben úgy nyilatkozott: sosem hagyott kétséget, hogy ezeket a problémákat záros határidőn belül rendezni akarja. Szavai szerint számára elsősorban problémamegoldást jelent a városvezetés és csak másodsorban politikát, de nem kommunikációs játékot.

A három megoldandó problémát érintő felvetésre utalva jelezte: ha egyiket sem sikerülne rendeznie - amire nem számít - akkor felmerülne, hogy van-e értelme ezt a munkát végezni.

A főpolgármestert kérdezték a Rác fürdő beruházásról is. Ismertette, hogy az előző városvezetés olyan szerződést kötött, amely szerint alapvető jogok a magánbefektetőhöz kerültek, miközben a vizet, a fürdőt és a telket a fővárosi önkormányzat adta. Kifejtette: mintegy 50 szerződéshez kellett hozzányúlni, a magánbefektető projektcégének pedig körülbelül 11 milliárd forint adóssága keletkezett, mire az ügy a Városházára került. Emellett a problémák közé sorolta, hogy nem megoldott az üzemeltetés, s a hosszú állásidő miatt felújítási korrekciós munkák is szükségesek. Még nem értek az ügy végére, de a befektető partnersége mellett elképzelhetetlen, hogy a kérdés fél éven belül ne rendeződjön - mondta Tarlós István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.