Elsikkasztotta a pénzét

Öt hónapot kapott az idős édesanyját becsapó asszony

Első fokon öt hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt az asszonyt, aki idős édesanyjának hiteltörlesztésre szánt pénzét sikkasztotta el, és használta saját céljaira Békés megyében.

2014.09.25 09:43Havariapress
freedigitalphotos.net/worradmu

A békéscsabai rendőrök néhány hónappal ezelőtt indítottak nyomozást sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása gyanújával, miután arról kaptak bejelentést, hogy egy középkorú helyi asszony vélhetőleg hosszabb időn keresztül saját céljaira használta fel azt a pénzt, amit saját anyjától kapott, számlák befizetésére, valamint hiteltörlesztésre.

Mint kiderült, az 50 éves nő valóban csak a rábízott pénz felét fizette be a bankba, a számlákat pedig egyáltalán nem egyenlítette ki. Az így megszerzett összeget ezt követően úgy használta, mintha a sajátja lett volna, édesanyját pedig hamisított, átdátumozott bizonylatok átadásával igyekezett megnyugtatni.

Az ügy nyomozása augusztus 27-én zárult le, az ügyészség ezt követően egy hónapon belül bíróság elé állította a nőt, a Békéscsabai Járásbíróság pedig e hét szerdán, első fokon el is ítélte őt, 5 hónap letöltendő szabadságvesztésre, valamint 1 év közügyektől való eltiltásra.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott enyhítésért, a vád képviselője pedig súlyosbításért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.