Piaci mustra

Hétvégén újra Lakásbörze!

Pénteken nyílik és vasárnap estig tart nyitva a budapesti Lurdy Házban az őszi Lakásbörze, amelyen 100 ezer lakásból válogathatnak a látogatók.

2014.09.24 20:30MTI

A kínálat darabszáma várhatóan megfelel a magyar lakáspiac idei eladásainak, ugyanis az első félévben 10 százalékkal nőtt a forgalom, a tavalyi adásvételek száma pedig 90 ezer volt.

A közlemény kiemeli, hogy amíg 2008 előtt az ingatlan szakértők az adásvételek 40 százalékában közreműködtek, addig napjainkra ez az arány elérte a kétharmadot. A szakértők - a piaci ismereteik révén - reálisabb árat tudtak megállapítani, mint az ingatlanhoz kötődő tulajdonos, így az értékesítéshez szükséges idő is lecsökken.

A rendezvényt a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége (MIOSZ) támogatja. A részvevők között ott vannak a nagy franchise hálózatok, továbbá a lakáshiteleket nyújtó bankok is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.