Fellélegezhetünk

Nem ebolás a fővárosi kórházban ápolt nigériai lány!

Malária gyanújával kezelik Budapesten a Szent László Kórházban azt a nigériai főiskolai hallgatót, akit 2014. szeptember 23-án szállított a mentőszolgálat kórházba.

2014.09.24 10:01ma.hu

Szerencsére nem Ebola miatt, hanem malária gyanújával kezelnek egy nigériai főiskolai hallgatót Budapesten a Szent László Kórházban. A diáklány még szeptember 8-án érkezett Nigéria Lagos tartományából, és 2014. szeptember 23-án szállította kórházba a mentőszolgálat.

Tekintettel a nyugat-afrikai Ebola-járvánnyal összefüggő fokozott egészségügyi készültségre, az Országos Tisztifőorvos által kiadott utasításnak megfelelően kezdték meg az ellátást.

Az Országos Epidemiológiai Központ magas biztonságú laboratóriumában elvégzett azonnali vizsgálatok kizárták az Ebola-fertőzés gyanúját - tájékoztatta a ma.hu-t az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kommunikációs főosztályvezetője, Luif Ibolya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.