Közlekedés

Ismét katonai konvojok a közutakon

Újabb katonai konvojok érkeznek a Magyar Honvédség (MH) őszi kiképzési gyakorlatára. Szerdán és csütörtökön az M1-es autópályán, majd a 82-es és a 8-as úton lehet számítani katonai járművekre.

2014.09.24 09:43MTI
Fotó: Facebook/Magyar Honvédség

A Honvédelmi Minisztérium közleményében felidézték, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei őszi, több nemzet részvételével zajló kiképzési sorozatot tartanak szeptember 8. és október 17. között a Bakonyban. A Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt és 400 technikai eszközt használnak, ennek keretében újabb konvojok érkeznek a gyakorlótérre. A járművek szerdán és csütörtökön Ausztria felől Győrig közlekednek az M1-es autópályán, majd a 82-es és 8-as úton mennek tovább a gyakorlótérre.

A járműveknek a Magyar Honvédség kíséretet biztosít a határtól a gyakorlótérig.

A HM azt kéri, hogy az említett útvonalakon közlekedők óvatosan közelítsék meg a katonai konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.