Tömeg, rendezvény

Elindult a Nemzeti Vágta a Hősök terén

A Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a települések versenyzőinek fogadalomtételével szombat délelőtt hivatalosan megnyílt a hetedik Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.

2014.09.20 13:55MTI
Fotók: Facebook/Nemzeti Vágta

A rendezvényt ezúttal is a hadtörténet egyik kiemelkedő személyisége emlékének szentelik: idén Skultéty László (1738-1831) strázsamester, a magyar történelem leghosszabb ideig szolgáló huszára előtt tisztelegnek.

MTI Fotó: Beliczay László

A megnyitót követő nagyszabású történelmi lovas gálaműsor keretében felvonult többek között a Nemzeti Lovas Díszegység, Kassai Lajos lovas íjászai, a Bugaci csikósok, majd hagyományőrző huszárok tartottak bemutatót a huszár kiképzés módszereiről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.