Emmi

900 milliárd forint uniós forrás juthat: meggyógyul-e a magyar egészségügy?

Az Európai Bizottsággal (EB) még zajlanak a tárgyalások a már kidolgozott magyar programról, az EB eddigi megjegyzéseit most vezetik át.

2014.09.19 11:13MTI
Forrás: youtube.com

A legutóbbi egyeztetési fázis állása alapján mintegy 900 milliárd forint európai uniós forrás juthat hét év alatt a korábbi programokat felváltó Emberi Erőforrás Operatív Programra, benne az egészségügyre - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi ágazati humánerőforrás-stratégiai főosztályának vezetője pénteken Zalakaroson.

Cserháti Zoltán, a magyar ápolási igazgatók éves konferenciáján beszélt arról, hogy a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési ciklusban egyebek mellett képzési programokra, foglalkoztatási támogatásra, az egészségügyi ellátórendszer hatékonyságának növelésére és népegészségügyi programokra lehetett pályázni. Az eddigi programokat a 2014 és 2020 közötti ciklusban az Emberi Erőforrás Operatív Program váltja fel, ami várhatóan mintegy 900 milliárd forint forrást jelent.

A főosztályvezető elmondta: az Európai Bizottsággal (EB) még zajlanak a tárgyalások a már kidolgozott magyar programról, az EB eddigi megjegyzéseit most vezetik át. Hangsúlyozta, hogy az Emmi összes ágazatának közös programja lesz az új konstrukció, amely a kultúrától a sporton át az egyházügyig terjed és ebben szerepel az egészségügy is.

Az egészségügyhöz kapcsolható programtervek között találhatók a lakosság egészségtudatosságának növelésére, egészségügyi és szociális közszolgáltatások minőségének fejlesztésére, valamint képzésekre és infrastrukturális fejlesztésekre vonatkozó források, ha a mostani koncepció lesz a végleges - jelezte az Emmi főosztályvezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.