Kóros elmeállapot

Kényszergyógykezelésre ítélhetik a rendőrökre lövöldöző gyújtogatót

Kóros elmeállapota miatt felmentését, ugyanakkor kényszergyógykezelését indítványozza a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség annak a 36 éves férfinak, aki 2013 június 28-án benzint locsolt szét a szombathelyi Markusovszky kórház udvarán, majd gázpisztollyal a rendőrök felé lőtt.

2014.09.18 09:34MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

Székely Tamás Vas megyei főügyészhelyettes közölte: az ideiglenes pszichiátriai gyógykezelés alatt álló férfit hivatalos személy elleni erőszakkal és különösen nagy vagyoni hátrányt okozva elkövetett közveszélyokozás kísérletével vádolták.

A férfi a pszichiátriai osztály bejárata előtt az udvaron benzint locsolt szét, majd meggyújtotta, később pedig a gázriasztópisztolyát az őt megfékezni akaró rendőrökre fogta - emlékeztetett a főügyészhelyettes.

Hozzáfűzte: az egyik rendőr ekkor pisztolyával a vádlottat vállon lőtte, de ő továbbra is a rendőrök felé célzott, és rálőtt a járőrre, aki két lövéssel viszonozta a tüzet.

Ekkor a férfi a combján sebesült meg, de még mindig ellenállt. A rendőrök végül földre vitték és megbilincselték a vádlottat, aki a dulakodás közben újra elsütötte fegyverét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.