15 percen belül a beteghez

Korszerűsített mentőállomásokat avattak Zalában

"A mentőszolgálat célja, hogy a riasztások 90 százalékában 15 percen belül a beteghez érjenek a mentőautók, ezt a célt is szolgálják a magyarországi mentőállomások jelentős részét érintő felújítások."

2014.09.16 18:24MTI

A Lentiben és Nagykanizsán korszerűsített mentőállomások átadásával kapcsolatban Burány Béla kifejtette: több mint tíz éve szinte változatlanul 78 százalékban teljesül a 15 percen belüli vonulás, de a mostani fejlesztések jóvoltából 90 százalékra javulhat ez az arány.

A mentőszolgálat 230 épületének átlagéletkora 70 év. A csaknem 11 milliárd forintos európai uniós forrásból megvalósuló országos program jóvoltából 60 állomást újítanak fel országszerte, illetve 22 újat is építenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.