Sztrájk

Törölték az Air France két induló és három érkező budapesti járatát

Sztrájk miatt törölték az Air France két induló és három érkező járatát a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között szerdán.

2014.09.16 15:48MTI
freedigitalphotos.net/James Barker

Hardy Mihály, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek kedden elmondta: a jelenlegi, kedd kora délutáni helyzet szerint szerdán a 15 óra 50-es járat elindul Budapestről.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ez még változhat, ezért fontos az indulás előtti tájékozódás. Közlése szerint kedden egyetlen járat érkezett Párizsból, ez 14 óra 59-kor leszállt Budapesten.

A többi induló és érkező járatot törölték. Az Air France járatainak 60 százalékát a keddi menetrendhez hasonlóan szerdán is törli a francia légitársaság, miután a pilóták nem fogadták el a vezetőség javaslatait és folytatják a tömeges munkabeszüntetést.

Ez van hatással a budapesti forgalomra is. Franciaországban a vidéki repülőterek szinte teljesen kihaltak, az Air France belföldi járatainak ugyanis alig tíz százaléka közlekedik, a nemzetközi közlekedésben valamivel jobb a helyzet.

Káosz azonban sehol nem jelentkezett, a párizsi Roissy és Orly repülőtereken is teljesen nyugodt a helyzet, miután az utasokat előzetesen, SMS-ben vagy e-mailben tájékoztatják a törlésekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.