Láz

Nem ebolás a Debrecenben rosszul lett nigériai férfi

Maláriás az a 20 éves nigériai férfi, akit magas lázzal vittek be hétfőn a mentők a debreceni Kenézy kórházba.

2014.09.16 13:39MTI

Az intézmény szóvivője, Szentgyörgyi János elmondta: a kedden lezárult laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a fiatalember, aki a Debreceni Egyetem (DE) egyik kollégiumában lett rosszul, maláriás.

Az egyetemi hallgató elmondta, hogy már korábban is volt ez a betegsége, de a gyógyszereit Nigériában hagyta - ismertette a szóvivő.

Kitért arra, hogy miután a férfi a gyógyszereket a kórházban megkapta, jelentősen javult, stabil az állapota, és várhatóan kedd délután vagy szerda délelőtt távozhat az intézményből.

Az MTI érdeklődésére a szóvivő hozzátette: a maláriával kezelt férfi nem veszélyes a környezetére, a betegséget egyes afrikai szúnyogok terjesztik.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal hétfőn azt közölte az MTI-vel, a nigériai férfi hétfőn jelentkezett háziorvosánál magas lázzal járó rosszullét miatt. Ellátását a nyugat-afrikai Ebola-járvánnyal összefüggő fokozott egészségügyi készültség miatt kiadott országos tisztifőorvosi utasítás szerint kezdték meg. Akkor azt is közölték, hogy a tünetek maláriára utalnak, nem Ebolára, és a férfi nem járt olyan területen Nigériában, amelyet az Ebola-járvány érint, így "nem áll fenn az Ebola-láz gyanúja".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.