Évente több ezer beteget látnak el

Átadták a Szent Margit Kórház felújított kardiológiai osztályát

Az intézmény kardiológiai osztályán évente 3000-3500 fekvő beteget látnak el, ambulánsan hétezres a betegforgalom, a szívultrahanglaborban pedig évi ötezer vizsgálatot végeznek el.

2014.09.12 16:09MTI
MTI/Bruzák Noémi

Átadták a III. kerületi Szent Margit Kórház felújított kardiológiai osztályát pénteken. A rekonstrukció 75,5 millió forintba került.

Tarlós István főpolgármester köszöntőjében arról beszélt, mindig is szívén viselte a kórház sorsát, és a III. kerület vezetésével sokat tettek azért, hogy tavaly év eleje óta ismét önálló intézményként működhessen a kórház.

Megjegyezte, egy önkormányzat akkor is tud segíteni egy gyógyító intézményen, ha nincs vele függelmi viszonyban, vagyis ha nem önkormányzati fenntartású egy adott kórház, hiszen az önkormányzatoknak így is fontos az egészségügy és annak intézményei.

Hozzátette: a Szent Margit Kórház továbbra is számíthat a főváros segítségére, mint ahogy a mostani felújításhoz is hozzájárult anyagilag.

Badacsonyi Szabolcs, a kórház megbízott főigazgatója azt mondta, kampányidőszakban sokan sokfélét ígérnek az egészségügyi dolgozóknak és intézményeknek, de hitelessé csak azok válnak, akik valódi segítséget adnak - utalt a főváros és a kerület pénzügyi hozzájárulására.

Az átadáson megjelent Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda-Békásmegyer polgármestere is. A Szent Margit Kórház 256 aktív és kétszáz krónikus, rehabilitációs ággyal, 31 szakrendeléssel látja el a kerület és az agglomeráció betegeit.

Az intézmény kardiológiai osztályán évente 3000-3500 fekvő beteget látnak el, ambulánsan hétezres a betegforgalom, a szívultrahanglaborban pedig évi ötezer vizsgálatot végeznek el.

MTI/Bruzák Noémi


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.