74 képzés indult

Már kilencszázan vesznek részt a diplomamentő program képzésein

Már 74 képzés indult el a diplomamentő program keretében, a képzéseken már több mint 900-an vesznek részt az országban.

2014.09.12 15:48MTI
Forrás: MTI

Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója közölte, a naponta induló új tanfolyamokra folyamatosan lehet jelentkezni a programban regisztráltaknak: 200 tanfolyam érhető el az ofa.hu honlapon.

Az érdeklődők száma ezekre a képzésekre meghaladja a 4 ezret. Az év végére reményeik szerint már 10 ezren kapcsolódnak be a programba.

"Szeptember végétől várható a belépők között a legnagyobb érdeklődés, úgyhogy minden bizonnyal dinamikusan fog nőni a létszám. A hátrányos helyzetűek számára is minden feltételt biztosítunk, így például a mozgáskorlátozottak, a vakok és gyengénlátók számára is" - mondta Pákozdi Szabolcs.

A programba összesen 30 ezren regisztráltak, ebből a tervek szerint 13 730-an vehetnek majd részt a tanfolyamokon. Közülük angolt 9968-an, németet 3488-an, franciát pedig 274-en tanulhatnak.

A diplomamentő programot idén január 22-én jelentett be a kormány, amire olyanok jelentkezhetnek, akik már államvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. A programra 3 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. Nincs korhatár és állampolgársági megkötés sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.