Pannonhalma és Vidéke

Devizaperek - újabb takarék vérzett el a törvényszéken

Az ítélethirdetés után a felperes takarékszövetkezet jogi képviselője azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy még átgondolják a fellebbezést.

2014.09.12 11:29MTI

Elutasította a Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

A bíróság egyidejűleg kötelezte a felperes pénzintézetet 500 ezer forint plusz áfa perköltség megfizetésére, az ítélet ellen 8 napon belül lehet fellebbezni.

Az írásbeli indoklást a felek átvették, szóban a bíró hangsúlyozta, hogy gyakorlatilag teljes mértékben egyetértett az alperes magyar állam jogi érveivel. A bíróság szerint a felperes által alkalmazott általános szerződési feltételek kikötései nem tudtak maradéktalanul megfelelni egyetlen törvényben meghatározott elvnek sem, egyik vizsgált időintervallumban sem. A törvényszék kiemelte az átláthatóság elvét, és hozzátette, hogy ennek a legnehezebb eleget tenni.

Az ítélethirdetés után a felperes takarékszövetkezet jogi képviselője azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy még átgondolják a fellebbezést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.