Tárgyalás

Hagyó-per: szeptember 16-án folytatódik a bizonyítási eljárás

A volt szocialista főpolgármester-helyettest 2010. május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától 2011 júniusáig házi őrizetben volt, azóta szabadlábon védekezhet.

2014.09.11 17:58MTI

Az iratismertetés nagyrészt befejeződött, a következő tárgyalási napon folytatódik a bizonyítási eljárás - közölte Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró az újrakezdett Hagyó-per tárgyalásán, kedden a Kecskeméti Törvényszéken.

A tárgyalási nap végén a tanácsvezető bíró bejelentette: az iratismertetésből csak egy rövid rész maradt hátra, ezért a szeptember 16-i tárgyaláson az ügyész által csatolt szaktanácsadói vélemények előterjesztésével folytatódik az eljárás.

Hadnagy Ibolya elmondta, hogy tervei szerint szeptember 25-én Kocsis Istvánt, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatóját hallgatják ki, a közlekedési vállalat és egy takarítócég közötti szerződések ügyében.

Az egykori vezérigazgató kihallgatását későbbi időpontban is tervezi a törvényszék.

Csütörtökön a per első tárgyalássorozatában felvett jegyzőkönyveit ismertette a törvényszék. A tárgyaláson csak Hagyó Miklós elsőrendű vádlott volt jelen.

A per újratárgyalását július 1-jén kezdte meg a bíróság, az első tárgyalássorozatban felvett jegyzőkönyveket ismertetésével. Az ítélkezési szünet utáni első tárgyalási napon, szeptember 9-én a bizonyítási eljárás részleteit ismertette a bíróság a jegyzőkönyvek kivonatos felolvasásával.

A pert 2012. június 13-án kezdte meg a Kecskeméti Törvényszéken Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró.

Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint felbujtót vádolja az ügyészség.

A volt szocialista főpolgármester-helyettest 2010. május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától 2011 júniusáig házi őrizetben volt, azóta szabadlábon védekezhet.

A kiemelt büntetőügy Kecskemétre áthelyezéséről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke döntött. Ennek alapján kezdte meg a bizonyítási eljárást Hadnagy Ibolya bírói tanácsa, majd a Kecskeméti Törvényszék 2013 decemberében illetékességének hiányát állapította meg, és az ügyet áttette a Fővárosi Törvényszékhez. A Kúria ezután arról döntött, hogy ismét a Kecskeméti Törvényszéknek kell tárgyalnia a Hagyó-pert.

A per újrakezdésére azért van szükség, mert kiemelt ügyekben a hatályos jogszabályok szerint nem telhet el három hónapnál hosszabb idő két tárgyalási nap között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.