Sajnos, csak Veszprémben

Kedvezményes buszbérlet a gyermeket nevelőknek!!!

Kedvezményes helyi autóbuszbérlet bevezetéséről döntött Veszprém város képviselő-testülete a kisgyermeket nevelők számára csütörtökön.

2014.09.11 14:56MTI
Forrás: Wikipedia

Az egyhangú szavazással elfogadott rendelet értelmében a helyi tömegközlekedésben január elsejétől a kisgyermeket nevelők a tanuló-, illetve nyugdíjasbérlet tarifái szerint igényelhetnek összvonalas helyi bérletet.

A jogosultak a várandósok, a súlyosan fogyatékos vagy beteg gyermeket nevelő ápolási díjban és gyermeknevelési támogatásban részesülők, továbbá a három év alatti gyermeket nevelő és terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozási segélyben részesülők. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek szülői térítésmentesen utazhatnak a város helyi járatain a döntés értelmében.

A rendeletben foglaltak megvalósítását 18,6 millió forinttal támogatja az önkormányzat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.