Zalaegerszeg

A vérfertőző apa börtönbe, lánya próbára megy

Az éveken keresztül folytatott vérfertőző viszony következményeként két gyerek is született.

2014.09.10 17:15MTI

Nem jogerősen egy év nyolc hónapos szabadságvesztésre ítélte szerdán a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a férfit, akinek lányától az éveken keresztül folytatott vérfertőző viszony következményeként két gyereke is született.

A vérfertőzéssel vádolt 47 éves férfi szentpéterúri otthonukban 2005-től 2013-ig rendszeresen közösült az akkor már 18 évesnél idősebb lányával, aki az ügyben másodrendű vádlottként szerepelt. A kapcsolatból 2008-ban egy fiú, 2011-ben pedig egy kislány született.

Az ügyben áprilisban tartották az első tárgyalást, de akkor a vádlottak nem jelentek meg. A férfi májusban rendőri elővezetéssel érkezett a tárgyalóterembe, akkor védőjével közös indítványára a bíróság zárt tárgyalást rendelt el, így csak a szerdai ítélethirdetés volt nyilvános a sajtó számára.

A Zalaegerszegi Járásbíróság mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki vérfertőzés bűntettében. A férfit mint többszörös visszaesőt egy év nyolc hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, lányát pedig egyéves időtartamra próbára bocsátotta.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a bíróság nem fogadta el az elsőrendű vádlottnak azt védekezését, miszerint nem tudott arról, hogy a másodrendű vádlott a lánya. A rokoni kapcsolatot a lányával és a viszonyukból született gyerekekkel a szakértői vélemény ugyanis egyértelműen alátámasztotta.

A férfi védekezésében azt is hangsúlyozta, hogy a lány éveken keresztül nem kért segítséget, a lánya viszont - még ha évekkel később is - feljelentést tett, és a gyámhatóságot is felkereste.

Az ítélet nem jogerős, a férfi ügyvédje felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, lányának védője pedig három nap gondolkodási időt kért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.