Védetté nyilvánítás

Új természetvédelmi területekről döntött a földművelésügyi miniszter

A Fejér megyei Csákvár és Zámoly közigazgatási területén lévő, összesen 263,05 hektár kiterjedésű területet Pogácsa-legelő természetvédelmi terület elnevezéssel nyilvánította védetté Fazekas Sándor.

2014.09.01 21:44MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Vlado

Fejér megyében új területet nyilvánított védetté, a Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó természetvédelmi területhez pedig új területet csatolt a földművelésügyi miniszter - az erről szóló rendeletek hétfőn jelentek meg a Magyar Közlönyben.

A Fejér megyei Csákvár és Zámoly közigazgatási területén lévő, összesen 263,05 hektár kiterjedésű területet Pogácsa-legelő természetvédelmi terület elnevezéssel nyilvánította védetté Fazekas Sándor. A védetté nyilvánítás célja a Vértes-hegység előtere táji értékeinek, valamint természetszerű állapotban fennmaradt élőhelyeinek megőrzése, különös tekintettel a mocsárrétekre és a lejtősztyepprétekre.

A Bács-Kiskun megyei Szelidi-tó természetvédelmi területhez - „ex lege” védett szikes tóként - országos jelentőségű védett természeti területnek minősülő, összesen 244,32 hektár kiterjedésű területet csatolt a miniszter. Ugyanakkor a természetvédelmi terület részét képező, összesen 0,5858 hektár kiterjedésű dunapataji területek védettségét feloltotta.

A Szelidi-tó természetvédelmi terület bővítésének célja az „ex lege” szikes tóként védelem alatt álló, a Szelidi-tóval szerves egységet képező területek, illetve a Szelidi-tó mint természeti képződmény táji és természeti értékei hatékonyabb természetvédelmi oltalmának biztosítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.