Fejlődő közlekedés

Kiakadt a BKK a liberális kampánybeszéd miatt

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint 2010 óta több közlekedésfejlesztési beruházás zajlott le, mint előtte húsz éven át bármikor, az eredmények pedig cáfolják a politikai nyilatkozatokat.

2014.09.01 20:02MTI
Fotó: Facebook/BKK

A közlekedésszervező arra reagálva közölte ezt, hogy Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, amihez a BKK hozzányúlt, az eddig még kudarcba fulladt: ismét meghosszabbították a BuBi próbaüzemét, 2014-re beígért elektronikus jegyrendszer bevezetése a feledés homályába merült, a 3-as metró életveszélyes állapotban van, a trolitender megbukott, a buszsávépítési hullám pedig csak a dugók számát növelte.

A BKK álláspontja szerint a Mol BuBi (Budapest Bicikli) a világ első, magyar biciklikkel működő közbringa-rendszere, a T-Systems és a Csepel vállalta a felelősséget a késedelemért, a késedelmi kötbért újabb állomásokra és kerékpárok beszerzésére fordítják.

Az elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatban azt közölték, hogy fejlesztése az ütemterv szerint halad, a tendereztetés az utolsó fázisban van, és a projekt részeként már beüzemeltek 150 új jegy- és bérletkiadó automatát. A 3-as metró felújítása zajlik a sínszálak cseréjével, augusztus végén döntött a Fővárosi Közgyűlés a szerelvények felújításáról.

Az elmúlt négy évben ötszáz alacsonypadlós busz állt forgalomba, több mint hétmilliárd forinttal nőtt a jegyárbevétel, és elkészült Budapest közlekedésfejlesztési stratégiája is - írta a BKK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.