Tanévkezdés

Az "engedelmesség iskolájával" szemben indul "a gondolkodás iskolája"

A pedagógusok azt mutatják be hétről hétre, tanóráról tanórára, több tantárgyból is, "hogy másképp is, szabadon is lehet."

2014.09.01 12:23MTI
Forrás: youtube.com

Párhuzamos tanévet indít az MSZP: a szeptember 1-jével indult "engedelmesség iskolájával" szemben "a gondolkodás iskoláját" indítja el a jövő héten - jelentette be Hiller István hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Az MSZP oktatáspolitikai kabinetvezetője a VIII. kerületi Práter utcában, a Pál utcai fiúk szobránál közölte, "a gondolkodás iskolájában" a pedagógusok azt mutatják be hétről hétre, tanóráról tanórára, több tantárgyból is, "hogy másképp is, szabadon is lehet."

Értékelése szerint a jelenlegi iskolarendszer egy politikai akarat megnyilvánulása az oktatásügyben és nem a gyermekek érdekeinek kifejezése.



Tóbiás József, az MSZP elnöke azt hangsúlyozta, az esélyek kiegyenlítését segítő, a tudás megszerzését ösztönző, a kreativitás fejlesztésén alapuló oktatási rendszerre van szükség Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.