Önkormányzat 2014

Egészségházakat hozna létre a Fidesz-KDNP szegedi jelöltje

"Az embereknek nem látványberuházásokra van szükségük, hanem olyan létesítményekre, amelyeket egészségük javítása és megőrzése érdekében használhatnak."

2014.08.31 18:29MTI
freedigitalphotos.net/Jeroen Van Oostrom

Egészségházak létrehozását tervezi a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje. Kothencz János erről vasárnap, a Nyitra utcában tett bejárása során beszélt.

Kothencz János miközben meghallgatta a körzetben tapasztalható problémákat, az MTI-nek nyilatkozva elmondta: az embereknek nem látványberuházásokra van szükségük, hanem olyan létesítményekre, amelyeket egészségük javítása és megőrzése érdekében használhatnak.

Az egészségházakban az emberek szükséglete alapján hoznák létre a szolgáltatások kínálatát. Felmérnék, mire és hol van szükség, majd a jogszabályoknak megfelelően, az azokhoz szükséges forrásteremtés után megvalósulhatnának a központok - magyarázta.

A szolgáltatások milyenségével lehet megteremteni azt, hogy ezek a központok fenntarthatóak legyenek, ugyanis "nem az emberek pénztárcáját kell agyonverni azzal, hogy megfizethetetlenné válik az, ami értük épült" - fogalmazott Kothencz János.

Az egészségházakban lennének például termálmedencék, miként ez a környező településeken, Algyőn vagy Mórahalmon már megvalósult. A polgármesterjelölt szerint Szegeden két-három körzetenként mindenképp szükség lenne egy központra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.