EU-csúcs

Az Együtt-PM-nek tetszenek az új európai vezetők

"Donald Tusk jelentős érdemeket szerzett a gazdasági válságkezelésben, versenyképesség megszerzésében is, amely egyike a fontos európai ügyeknek."

2014.08.31 10:42MTI
Forrás: youtube.com

Az Együtt-PM szövetség üdvözli az új európai uniós vezetők megválasztását és kész velük együttműködni a magyar és az európai érdekek védelmében.

Az ellenzéki pártszövetség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, hogy mind az Európai Tanács elnökévé választott Donald Tusk lengyel kormányfővel, mind Federica Mogherini olasz külügyminiszterrel, az EU új kül- és biztonságpolitikai főképviselővel, mind pedig a korábban megválasztott Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökkel kész az együttműködésre a Magyarország és Európa előtt álló nehéz kihívások megválaszolásában.

A közlemény szerint az Együtt-PM szövetség elismeréssel tekint Donald Tusk pályájára. A pártszövetség a lengyel politikus megválasztását mérföldkőnek tartja az unió történetében, ugyanis először tölt be vezető tisztséget az EU-ban egy nagy tekintélynek örvendő, kelet-európai ország politikusa.

Az Együtt-PM szerint az Európai Unió előtt nehéz évek állnak. A közösségnek olyan problémákkal kell szembenéznie, mint az ukrán válság, a Közel-Keleten egymásba érő súlyos konfliktusok, vagy az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ-) terrorszervezet által jelentett fenyegetés - írták. Hozzátették: emellett az uniónak magának is meg kell újulnia, meg kell védenie értékeit.

Donald Tusk jelentős érdemeket szerzett a gazdasági válságkezelésben, versenyképesség megszerzésében is, amely egyike a fontos európai ügyeknek a közeljövőben - hangsúlyozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.