Változik a közösségi közlekedés menetrendje

Így buszozik hétfőtől

Hétfőtől a tanítási időszakban érvényes rend szerint közlekednek majd a járatok, de új buszjáratot is indítanak - 110 vonalon lép életbe valamilyen változás.

2014.08.30 13:25MTI
Forrás: Wikipedia

A tanítási időszakban érvényes menetrend szerint sűrűbben közlekednek a járatok elsősorban a reggeli és a délutáni csúcsidőben.

Már vasárnaptól ismét teljes vonalán közlekedik a 28-as villamos, amely az 1-es villamos meghosszabbítása miatt járt rövidebb szakaszon. A 28A járatot beolvasztották a 28-asba, így az a Blaha Lujza tér és a Kozma utcai izraelita temető között közlekedik.

Új buszjáratot indít a BKK 154-es jelzéssel Újbudán a Gazdagréti tér és a Neumann János utca között, amelynek útvonala nagyrészt azonos a 153-as buszéval, és amely csak hétköznap 6 és 20 óra között közlekedik, 20-30 percenként, a 153-as busszal összehangolva. Az új járaton elsőajtós felszállási rend lesz érvényben.

A 4-es metró elindulása miatt megváltozott utazási szokásokra hivatkozva a BKK módosítja a Rákóczi úti buszok menetrendjét is: a 7E sűrűbben, a többi járat viszont ritkábban közlekedik majd, a dél-budai villamosjáratokon a 18-as és a 49-es villamos 7-8, a 19-es villamos 15, a 47-es pedig 3-4 percenként indul, míg a 41-es villamos a reggeli csúcsidőben 7-8 percenként jár majd.

További változás, hogy az Újpesten közlekedő 147-es, 220-as, valamint a József Attila lakótelepet kiszolgáló 181-es és 281-es járaton csak alacsonypadlós buszok közlekednek szeptembertől, a Budaörsre közlekedő 40-es és 240E buszon a csúcsidőben nem lesz elsőajtós felszállás, a 26-os busznál, a D11-es, D12-es és D13-as hajóknál pedig életbe lép a tavaszi-őszi idénymenetrend.

A BKK kitért az 1-es és 3-as villamosvonal felújítására is, mint írták, a 3-as villamosok vasárnaptól az Újpalota, Erdőkerülő utca és az Ecseri út közötti szakaszon már elindulnak, ezzel együtt változik a pótlóbuszok menetrendje is. Az 1-es villamosok várhatóan szeptember 7-től közlekednek a Puskás Ferenc stadion és a Közvágóhíd között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.