Kertfenntartás, parkgondozás

50 elítélt szerzett szakképesítést két börtönben

Ötven elítélt szerzett kertfenntartó, illetve parkgondozó OKJ-s szakképesítést két börtönben, Balassagyarmaton és Baracskán.

2014.08.29 15:52MTI
MTI/Komka Péter

Balassagyarmaton harminckét, Baracskán tizennyolc fogvatartott négyszáz órás elméleti és gyakorlati oktatás után vizsgázott eredményesen és kapott kertfenntartó, illetve parkgondozó bizonyítványt.

Az érintettek konfliktuskezelési, életvezetési tudnivalókat, jogi és állampolgári ismereteket is elsajátítottak - tájékoztatta az oktatási programot szervező Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola pénteken az MTI-t.

Ezzel véget ért a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, valamint a baracskai székhelyű Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben az Új Széchenyi Terv keretében, uniós támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával indított átfogó képzési és foglalkoztatási program első szakasza.

MTI/Komka Péter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.