Paks

Ismét maximális teljesítményen üzemel a kettes blokk

A kettes blokk beépített kapacitása - a másik háromhoz hasonlóan - 500 megawatt.

2014.08.28 20:47MTI

A paksi atomerőmű kettes blokkján néhány óra alatt elvégezték a szükséges javítási munkát, a reaktor csütörtök 18 óra 27 perctől ismét 100 százalékos teljesítményen üzemel - olvasható a társaság honlapján.

A paksi atomerőmű kettes blokkjának teljesítményét csütörtökön hajnalban a felére csökkentették, hogy egy tervezett karbantartási feladatot elvégezzenek rajta.

Az erőmű tájékoztatása szerint a reaktor három turbinájához tartozó gépészeti berendezés javítását követően 2014. augusztus 28-án 18 óra 27 perckor az ütemtervnek megfelelően 100 százalékos teljesítményszintre terhelték fel a blokkot.

Kovács Antal kommunikációs igazgató a munkálatok előtt úgy tájékoztatott, hogy a munka a biztonságot nem érinti, a beavatkozás alatt az ország áramellátása biztosított.

A kettes blokk beépített kapacitása - a másik háromhoz hasonlóan - 500 megawatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.